Вашите данни

Искаме да разберете какви данни събираме и използваме.

Когато използвате услугите на Google, вие ни поверявате данните си. Наша отговорност е да посочваме ясно каква информация събираме и как си служим с нея, за да подобряваме работата ви с услугите ни.

Ето трите основни типа данни, които събираме:

Нещата, които правите

Когато използвате услугите ни (например търсите с Google, получавате упътвания в Google Карти или гледате видеоклип в YouTube), събираме данни, които спомагат за персонализирането на работата ви. Това може да включва:

 • нещата, които търсите;
 • уебсайтовете, които посещавате;
 • видеоклиповете, които гледате;
 • рекламите, върху които кликвате или които докосвате;
 • местоположението ви;
 • информация за устройството;
 • IP адреса и данните в „бисквитките“.

Нещата, които създавате

Ако сте влезли в профила си в Google, съхраняваме и защитаваме нещата, които създавате с помощта на услугите ни. Това може да включва:

 • имейлите, които изпращате и получавате в Gmail;
 • контактите, които добавяте;
 • събитията в календарите;
 • снимките и видеоклиповете, които качвате;
 • документите, таблиците и презентациите в Диск.

Нещата, които ви отличават

Когато си регистрирате профил в Google, съхраняваме основната информация, която ни давате. Това може да включва:

 • име;
 • имейл адрес и парола;
 • дата на раждане;
 • пол;
 • телефонен номер;
 • държава.
Google Карти на смартфон

Как Google Карти ви помага да стигате по-бързо до желаните места

Когато използвате приложението Google Карти, телефонът ви изпраща до Google анонимни данни за местоположението ви. Те се комбинират с информация от хора около вас с цел определяне на условията на трафикa. Например Карти може да установи кога много превозни средства се движат бавно по същата улица и да ви уведоми, че трафикът е натоварен. Така че следващия път, когато Карти ви предупреди за злополука и посочи по-бърз маршрут, имайте предвид, че това е възможно благодарение на информацията от другите шофьори.

Лента за търсене с Google с предложения за автоматично довършване

Как Google довършва автоматично търсенията ви

Забелязали ли сте, че когато търсите нещо и допуснете правописна грешка, Google някак си знае какво сте имали предвид? Моделът ни за поправка на правописа използва данни от хора, които са допуснали същата грешка по-рано, за да я коригира за вас. Така знаем, че когато въведете „Барсалона“, най-вероятно имате предвид „Барселона“.

Историята на търсенията ви също може да помогне на Google да довършва автоматично заявките ви. Ако например вече сте търсили „Барселона полети“, може да видите това предложение в полето за търсене още преди да допишете заявката си. Ако пък сте футболен запалянко и често търсите „Барселона резултати“, може веднага да изведем това предложение.

Раздел в Chrome с автоматично попълнен формуляр

Как Chrome попълва формуляри вместо вас

Всеки път, когато правите покупка или си регистрирате профил онлайн, губите време за попълване на личната си информация във формуляри. Когато използвате Chrome, можем да запазим данни като името, адреса, телефонния номер, имейл адреса и информацията ви за плащане. Така сме в състояние да довършваме автоматично тези формуляри вместо вас. Винаги можете да редактирате отделни полета за автоматично попълване или напълно да деактивирате тази настройка.

Лента за търсене с Google със снимка на потребителски профил и бутон за частни резултати

Как Google Търсене ви помага да намирате информация

Google Търсене може да извлича полезна информация от Gmail, Google Фото, Календар и други услуги и да я показва в частните ви резултати от търсенето, за да не е нужно да се ровите вие. Трябва само да потърсите неща като „часът ми при зъболекаря“, „покажи снимките ми на плажа“ или „къде е резервацията ми за хотел“. Ако сте в профила си, ще извлечем тази информация от съответните услуги на Google и ще ви я предоставим само с едно действие.

Балончета за разговор между потребител и Google Асистент

Как Google Асистент може да улесни изпълнението на задачите ви

Независимо дали сте у дома, или в движение, Асистент е винаги на ваше разположение. Когато му зададете въпрос или отправите команда за действие, той използва данни от други услуги на Google, за да ви помогне подобаващо. Ако например попитате „What coffee shops are nearby?“ („Кои кафенета са наблизо?“) или „Do I need an umbrella tomorrow?“ („Ще ми трябва ли чадър утре?“), Асистент ще използва информация от Карти и Търсене, както и данните за местоположението, интересите и предпочитанията ви, за да ви даде възможно най-точен отговор. Винаги можете да посетите инструмента Моята активност, за да прегледате или изтриете информацията, събрана при взаимодействията ви с Асистент.

Поемете контрол над работата си с Google

Ето някои инструменти, чрез които можете да управлявате поверителността си по всяко време.

Браузър, в който се показва „Моят профил“

Контролирайте настройките си за поверителност в „Моят профил“

Независимо дали имате профил в Google, вие решавате чрез кои типове данни да се подобрява работата ви с услугите ни. Моят профил ви дава бърз достъп до инструменти, с чиято помощ да управлявате личната си информация и да защитавате поверителността си.

Предишни търсения в прозорец на Chrome

Използвайте „Моята активност“ за преглед на данните в профила си

Моята активност е централното място, където можете да намирате всичко, което сте търсили, преглеждали и гледали с помощта на услугите ни. За да улесним припомнянето на миналата ви онлайн активност, ви предоставяме инструменти за търсене по тема, дата и продукт. Можете да изтриете за постоянно конкретни данни или дори цели теми, които не искате да бъдат свързани с профила ви.

Икона на режим „инкогнито“ в Chrome

Сърфирайте частно в мрежата в режим „инкогнито“

Историята ви в Посетени сайтове може да спомогне за извеждането на по-полезни резултати от търсенето ви, но понякога е по-добре да сърфирате частно. Ако например използвате един и същ компютър с любимия човек, най-вероятно не искате историята ви на сърфиране да развали изненадата от търсения подарък за рождения му ден. В такива моменти отворете прозорец в режим „инкогнито“ на компютъра или мобилното си устройство, така че историята ви на сърфиране да не се запазва в Google Chrome.